contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.

3 Jakobs torg
Stockholm, Stockholms län, 11152
Sweden

AmCham Sweden is the voice of American business in Sweden. We are champions of US - Swedish trade and investment and US commercial interests in Sweden and give members a networking platform, critical business information, and an amplified voice.

Member to Member

Back to All Events

Maktens språk 2016 – Att skapa engagemang

 • Nalen 74 Regeringsgatan Stockholm, Stockholms län, 111 39 Sweden (map)

Effektiv kommunikation handlar om att få människor att agera. Skickliga kommunikatörer inom näringslivet, politiken och organisationer har en sak gemensamt. Deras ambition sträcker sig längre än att få människor att förstå vad de vill säga.  De lyckas få oss att ändra vårt beteende.

Maktens Språk äger rum den 20 september i Stockholm och är en konferens där du får chansen att inspireras och lära av de bästa. Under konferensen 2015 hade vi bland annat Barack Obamas tidigare talskrivare Jon Favreau och Adam Price på scenen.

Under årets upplaga av Maktens Språk samlas inflytelserika kommunikatörer från både USA och Sverige. Vi kan lova en engagerande dag där du inte bara kommer att få lyssna utan också delta.

Talare

 • Roger Fisk – Barack Obamas kampanjstrateg som 2008 och 2012 mobiliserade miljontals frivilliga för att få USA:s första svarta president vald.
 • Jen Higgins – amerikansk HBTQ-aktivist som framgångsrikt kämpat för att vända den amerikanska opinion kring samkönat äktenskap. 
 • Alex Conant  kommunikationschefen till Marco Rubio – det republikanske hoppet som brast i möte med Trumps kampanjemaskineri
 • Fanna Ndow Norrby – författare till boken Svart Kvinna, aktuell som pristagare till Stora Kommunikatörspriset i kategorin Årets unga talang.
 • Lars-Johan Jarnheimer – marknads- och koncernchefen som tog Comviq och Tele2 från en liten utmanare till en dominerande spelare genom att förstå sina kunder. Idag styrelseordörande för IKEAs moderbolag Ingka Holding.
 • Tomas Carlsson – vd och koncernchef på Sweco, konsultföretaget som planerar och utformar framtidens samhällen och städer. Han vet hur man skapar engagemang när ett företag växer och i tider av förändring.

Evenemanget sker i samarbete med Hill+Knowlton och Washingtonseminariet.

Länktips

 • The Trump Show, a Hit for Now, Faces a Test in the Fall – Om inte du tillhandahåller innehåll, kommer dina kritiker eller motståndare att göra det. Det har Donald Trump förstått, säger Alex Conant i artikeln "The Trump Show, a Hit for Now, Faces a Test in the Fall" publicerad på The New York Times webbplats. Alex Conant är en av talarna under "Maktens språk".
 • Stories that affect change – En bra historia, oavsett om den berättas i ett samtal eller via media, kommer att bidra till att någon går från att bara hålla med, till att faktiskt agera. Det säger Jen Higgins, en av talarna under "Maktens språk".
 • Kommunikationsbranschen måste börja spegla samhället – Det är hög tid för kommunikatörer att ta på sig de antirasistiska glasögonen och börja se kritiskt på sin organisation och dess kommunikation. Sveriges Kommunikatörer träffade Fanna Ndow Norrby, grundaren bakom SvartKvinna och aktuell med boken med samma namn.

BOKA PLATS

 

Full price: 6900 SEK
AmCham Member Price: 5900

Group discounts:

 • 2 personer - 10 000 kr
 • 3, 4 eller 5 personer - 12 000/16 000/20 000 kr
 • 10 personer - 35 000 kr
Member Login
Welcome, (First Name)!

Forgot? Show
Log In
Enter Member Area
My Profile Log Out