contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.

3 Jakobs torg
Stockholm, Stockholms län, 11152
Sweden

AmCham Sweden is the voice of American business in Sweden. We are champions of US - Swedish trade and investment and US commercial interests in Sweden and give members a networking platform, critical business information, and an amplified voice.

Upcoming

Back to All Events

Vi berättar vem som blir USAs nästa president

Vi berättar vem som blir USAs nästa president

Så här i början av valåret 2016 verkar amerikansk politik vara mer oförutsägbar än någonsin, speciellt på den republikanska sidan. Alla experter ”visste” att Donald Trump snabbt skulle dala i opinionsmätningarna. Ändå leder han stort inför primärvalen som inleds i Iowa den 1 februari. På den demokratiska sidan är Hillary Clinton fortfarande favorit, men Bernie Sanders har de senaste veckorna tagit in på hennes försprång.

Precis som inför det historiska valet 2008 är vi i ett läge där precis allt kan hända.

Den 24 februari arrangerar Hill+Knowlton Strategies, TNS Sifo och Washingtonseminariet ett frukostseminarium där vi reder ut begreppen om amerikanska val och försöker förutspå vem som kommer att ta hem segern. Den 24 februari har Iowa, New Hampshire, Nevada och South Carolina hunnit hålla sina primärval. Vi vet då för-hoppningsvis lite mer om vart det lutar. Till vår hjälp har vi några av Sveriges ledande experter på amerikansk politik och opinionsmätningar.

Vi kommer också att berätta om Washingtonseminariet, resan där du har chansen att på plats följa ett amerikanskt presidentval samtidigt som du får lära dig mer om hur politiker och företag kommunicerar i USA.

När: 24 februari, kl. 08.00-09.00
Frukost serveras från 07.45

Var: Vasagatan 11, 1 tr
TNS Sifo & Hill+Knowlton

OSA: 
Senast 19 februari till
stockholm.event@hkstrategies.com

Varmt välkomna!

Talare:

  • Ian Bald, från amerikanska ambassaden reder ut begreppen om amerikansk politik och det komplicerade val-systemet.
  • Toivo Sjörén, chef för
    opinionsundersökningar på TNS Sifo, hjälper oss att tolka de ibland motsägelsefulla resultaten från alla opinionsmätningar som görs på lokal och nationell nivå.
  • Mikael Törnwall, Hill+Knowlton
    Strategies, författare och före detta USA-korrespondent för Dagens Industri, ger sin bild av var den amerikanska politiken står i dag och försöker förutspå vem som flyttar in i Vita Huset i januari 2017.
Earlier Event: February 23
12th Sweden-U.S. Entrepreneurial Forum
Later Event: February 24
Entrepreneurs and Venture Capitalists
Member Login
Welcome, (First Name)!

Forgot? Show
Log In
Enter Member Area
My Profile Log Out